Daar is Pensionering! Website is te koop. Voor inlichtingen bel 0475/82.05.95 

stradivar zandstralen trappen sablage escalier

STRADIVAR GCV
Moerestraat 35 8470 Gistel
BTW BE 0627.938.111

Hoe herken je een goed gezandstraalde trap?

De laatste tijd is er een wildgroei ontstaan. Er zijn er mensen en firma's op het internet verschenen die werken aan bodemprijzen met dito bodemresultaten! Het zijn bussines-mensen, meestal geen vakmensen. Zij voeren in hoofdzaak het werk niet zelf uit maar geven het door aan derden. Dikwijls is dit dan de klassieke steenstraler die komt oefenen op jouw trap of goedkope buitenlanders. Je weet dus gewoon niet op voorhand welke man je kostbare trap nu eigenlijk gaat stralen. Het resultaat is dus erg variabel. Maar, herstel is niet meer mogelijk. Als motorcrossers over je grasperk zijn gereden, kan geen enkele grasmaaier dat ongedaan maken. Je bent het slachtoffer geworden van de gladde tong van een gehaaid verkoper met zijn lage prijs...

Volgende voorbeelden illustreren hoe je goed straalwerk herkent. Natuurlijk verschillen omstandigheden en ook STRADIVAR kan de grenzen van de natuur niet verleggen. Soms is een goed resultaat niet mogelijk met alleen de zandstraalmethode en dient het object voorafgaand voorbereid te worden. Maar het uiteindelijke straalbeeld dient geljkmatig te zijn, net als een goed gemaaid grasperk.

ZOU U ONS UW PROJECT WILLEN TOEVERTROUWEN?


Wenst u een offerte van ons te ontvangen of hebt u een vraag,
dan kunt u dit op twee verschillende manieren doen:


1. bellen via 0475/82.05.95 

2. mailen via info@stradivar.be
Stuur best ook wat foto's mee.

Ook graag een telefoonnummer, want bellen is veel efficiënter dan mailen. En in een gesprek zult u ook meer te weten komen. Het zal u vertrouwen in onze aanpak geven, want wij spreken graag met eerlijke open taal.

Nog een vriendelijke opmerking:

Vraag aub niet 'wat kost het om een trap te laten zandstralen?' zonder dat u meer info geeft. Dat is net hetzelde als vragen aan uw garage 'wat kost hier een auto?' - tja, welke auto...?

Uiteraard zijn er evenveel soorten en grootten trappen en werk-omstandigheden. Wij kunnen daarom niet antwoorden op zo'n algemene vraag. Geef dus voldoende info aub.

Tot uw dienst!


Misschien wilt u wat meer weten over STRADIVAR ?

Wij komen via familie uit de artisanale meubelmakerij en de parketsector. Voeling met verschillende soorten hout en begrijpen hoe de tussenfases met het uiteindelijke doel - de afwerking - in verband staan geeft ons voorsprong op de concurentie.
Wij zandstralen reeds 15j uitsluitend hout en zijn dus werkelik specialist. Toentertijd was zandstralen van houten trappen nog volslagen onbekend bij het grote publiek en zelfs vele architekten en bouwfirma's hadden hier nog nooit van gehoord. Ook bij de buurlanden bestond het niet. Het was bijna pionierswerk.

Na tien jaar speurwerk hebben wij heel wat ervaring opgedaan met hout zandstralen.
En dat merk je.

En belangrijk voor u: wij houden niet alleen van ons werk, maar ook van onze klant! Wij denken met hem mee, respecteren afspraken of verwittigen bij overmacht, zijn betrouwbaar in zijn woning en doen ons best om andermans werk niet te beschadigen. Is dat belangrijk?

meubel zandstralen sablage escaliers

Een screenshot uit het promotie YouTube filmpje van een zogenaamd "gespecialiseerde firma"
Let aub op het vlekkerig straalbeeld links. De wolkachtige kleurverschillen ontsieren niet alleen, maar zijn ook een indicator voor verschil in straaldiepte, te vergelijken met putten en builen. In tegenlicht zie je dan op het witte vlak diepe ribbels terwijl het beige vlak ernaast glad is. Dit heeft te maken met een verkeerde techniek en mogelijk ook verkeerde apparatuur.
klik op de afbeelding voor een vergroting ervan


slecht gezandstraalde trapzandstralen trappen deuren sablage escaliers portes
zoals hierboven, alleen nog wat erger
links de concurentie / rechts STRADIVAR
Over Loodverf

Loodhoudende verf bestemd voor muren en houten oppervlakken is giftig en mag sinds 1925 niet meer gebruikt worden. Rekening houdend met vertraging kan 1940 als een meer realistische grens beschouwd worden. Als het bouwjaar van een huis dus voor 1940 is, bestaat de kans dat er nog loodhoudende verf gebruikt is. Ook in de watertoevoer zullen waarschijnlijk nog loden buizen zitten.

Loodverf zandstralen is niet geheel zonder risico. Best decapeert u het op voorhand, terwijl u goed ventileert. om daarna te zandstralen.

Als een trap of vloer gezandstraald wordt komt er ook op het onderliggend plafond zand met loodstof terecht. Hoeveel kan sterk verschillen naargelang de grootte van de spleten tussen de verschillende delen of de kwaliteit van het afplakwerk. Men kan ervoor kiezen de plafonnage volledig te verwijderen (in een totaalrenovatie-bouw). Of men kan een plank uit de vloer halen of een langwerpige opening maken in het onderliggend plafond haaks op de draagbalken (of maw met de richting van de planché mee) zodat men op die manier met een stofzuiger en open ramen alles wat op het plafond ligt kan opzuigen.

Verder kan men er ook voor kiezen om de overlopen niet te zandstralen, maar zorgvuldig (en duurzaam voor de straal) af te plakken en kieren dicht te stoppen. Met uitzondering van laatstgenoemde doet STRADIVAR geen van voorgenoemde werken. Het wordt louter verschaft ter info en met het oogmerk de klant volledigheidshalve te informeren.

Meer info over loodverf en de impact ervan vind u op het internet.


trap met loodverf zandstralen sablages escalier

 

OVER HOUT

Wij hebben voeling met hout. Een boom groeit zowel in de winter als in de zomer. Zo krijgt men een winterjaarring en een zomerjaarring. De winterjaarring is meestal smal, donker en hard terwijl dit bij de brede zomerjaarring net het omgekeerde is. Afhankelijk van de boomsoort is dit verschil in hardheid groter of kleiner. Bij loofhout bvb is dit kleiner dan bij naaldhout. Echt tropisch hout heeft bijna geen jaarring omdat het verschil tussen de seizoenen klein is en de boom voortdurend met gelijke snelheid groeit.

De plaats waar het hout voor de spijl of trede uit de boom is gehaald bepaalt zijn hardheid. Ook de zaagwijze - haaks op het hart van de boom of gelijklopend met de kern - is erg bepalend voor de weerstand tegen de straal en dus het straalresultaat

Wat gebeurt er wanneer een zandstraal met gelijke kracht en snelheid over een plank hout gaat? Het zachte zomerhout wordt sneller weggeschuurd dan het harde winterhout. Het resultaat is een houtnerf die geaccentueerd wordt. Is dit mooi of is het onwenselijk? Dat heeft gewoon met smaak te maken.

MAAR...

Wat is de rol van de zandstraler? Omdat de mix van omstandigheden altijd anders is, heeft mooi zandstralen erg veel met ervaring te maken.
Wat moet je wegstralen - wat zit er onder - wat wordt de afwerking - Hoe straal je bvb vernis van eik? Hoe verf van naaldhout? en wat als er ook nog lijm ophangt?
En wat als er onder een complexe
latexverflaag/olieverflaag/loodverf/plamuur ook nog een kleurbeits als grondlaag in de massa van het hout zit? Wat neem je dan als straalmiddel en met welke druk en methode ga je stralen zonder het hout en het draaiwerk naar de duivel te helpen? Wat als een klant vraagt om fineer te stralen? Dat vraagt allemaal ervaring - tenminste indien u als klant geen proefstuk wil zijn en niet 'met de kous op de kop' wil thuiskomen verleid door een zacht prijsje!

De stielman moet zich erg engageren, want hij dient zich aan elke trede en elke spijl aan te passen. Het uiteindelijke resultaat moet een trap, deur of plafond zijn met een gelijke kleur en een gelijk pattern.

Dus uw trap wordt anders gestraald dan die van uw buur? Inderdaad, zo eenvoudig - of zo moeilijk - is het.

hout zandstralen sablage bois

Dit is een eik. In de zagerij wordt zo'n dure boom heel doordacht in balken en planken gezaagd om verlies te beperken. In dit geval zijn de meeste planken gelijklopend met de kern gezaagd. Slechts een klein aantal is haaks op het hart gezaagd (kwartiershout)


hier komt binnenkort een foto die de hiernaast beschreven situatie toont

BINNENKORT: Gebruik voor de afwerking van uw trap GEEN Rubio Monocoat! Volgens het commerciële verhaal een 'duurzame' afwerking, maar wij zagen iets heel anders. Als er tijd vrijkomt tonen wij u hoe de parketvloer van nieuwe stadbibliotheek van Genk er na goed één jaar bij ligt.

All text and graphics - Copyright © STRADIVAR 2021 - All Rights Reserved

vergroot home